Bőségesen termett az idén a padlizsán, ma padlizsánkrémet készítettem.
Hozzávalók:
- 3 darab padlizsán
- 5-6 nagy gerezd fokhagyma
- 3 darab húsos paprika
- 1 dl citromlé
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 dl olívaolaj
- őrölt fehér bors
- só
- 1 tojás sárgájával készült majonéz
Elkészítése:
A padlizsánokat és a paprikákat megmostam.
Félbe vágtam a padlizsánt és egy tepsibe tettem a paprikával és a fokhagymagerezdekkel amin rajta volt a héja, majd betettem a forró sütőbe. Kb. ¾ óráig sütöttem, addigra minden megpuhult. Lehet mindezt sütni faszén parázson a kerti grillen, de most nekem így volt gyorsabb, bár hiányozni fog a kis füstös illat a krémből.
Amikor langyosra hűlt, akkor leszedtem mindnek a héját, meglocsoltam a citromlével, megsóztam, borsoztam, öntöttem hozzá olívaolajat, egy evőkanál csipős mustárt, és botmixerrel összekevertem, pürésítettem. Ezután még hozzákevertem a majonézt és fogyasztásig egy ételes dobozban tettem a hűtőbe.
Friss kenyérrel, zsemlével, kiflivel, de pirított kenyérrel is nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.