HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.08.23. 19:10 *amari

Padlizsánkrém

Bőségesen termett az idén a padlizsán, ma padlizsánkrémet készítettem.

Hozzávalók:

  • 3 darab padlizsán
  • 5-6 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 darab húsos paprika
  • 1 dl citromlé
  • 1 evőkanál csípős mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 tojás sárgájával készült majonéz 
Elkészítése: 
A padlizsánokat és a paprikákat megmostam.
Félbe vágtam a padlizsánt és egy tepsibe tettem a paprikával és a fokhagymagerezdekkel amin rajta volt a héja, majd betettem a forró sütőbe. Kb. ¾ óráig sütöttem, addigra minden megpuhult. Lehet mindezt sütni faszén parázson a kerti grillen, de most nekem így volt gyorsabb, bár hiányozni fog a kis füstös illat a krémből.
Amikor langyosra hűlt, akkor leszedtem mindnek a héját, meglocsoltam a citromlével, megsóztam, borsoztam, öntöttem hozzá olívaolajat, egy evőkanál csipős mustárt, és botmixerrel összekevertem, pürésítettem. Ezután még hozzákevertem a majonézt és fogyasztásig egy ételes dobozban tettem a hűtőbe.
Friss kenyérrel, zsemlével, kiflivel, de pirított kenyérrel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsánkrém


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr712241930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása