Kaptunk pár kiló szép érett körtét. Nem tudom milyen fajta, Marikáék kertjében termett. Gyönyörű sárga darabok voltak, az illatuk is csodás, de nem győzzük gyorsan megenni, így ma körtés lepényt sütöttem.
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl. tej
- csipet só
Töltelékhez:
- 1 kg körte
- őrölt fahéj
- 10 dkg kristálycukor
- 4 dl natúr joghurt
Langyos tejbe tettem egy kiskanál cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet összedolgoztam a lágy vajjal, csipet sót is tettem hozzá, hozzákevertem a cukrot, a két tojás sárgáját és az élesztős tejet. Lágy állagúra gyúrtam az anyagokat, majd akkorára nyújtottam, hogy egy 24 x 32 cm-es kivajazott tepsit kibéleljek a tésztával úgy, hogy az oldalához is jusson.
Ezután az előzőleg megmosott körtéket meghámoztam és kis szögletes darabkákra vágva befedtem vele a tészát.
A 4 dl natúr joghurtba belekevertem a cukrot, egy kávéskanál őrölt fahéjat, simára kevertem és ráöntöttem az egészet a körtére.
180 oC-ra előmelegített sütőbe tettem és kb. 45-50 perc alatt légkeveréssel készre sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.