Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel a tepsiben sült csirke. Számtalan variációja létezik, én most hagymával készítettem.
Hozzávalók:
· 1 darab feldarabolt konyhakész csirke
· 4-5 fej vöröshagyma
· 1-2 zöld csöves paprika
· őrölt fehér bors
· só
· étolaj
A megmosott húsdarabokat megsóztam, megborsoztam és egy kiolajozott tepsibe raktam.
Megtisztítottam a vöröshagymákat, két darabot nem túl vékony szeletekre vágtam és rászórtam a húsra, majd még a hús mellé tettem egészben a többi hagymát és a csöves paprikákat. Öntöttem az egészre egy kis vizet is, újra megsóztam az egészet, lefedtem a tepsit és betettem a 180 oC-os előmelegített sütőbe. Így sült a hús kb. 30 percig, a hús már puha lett, ekkor levettem róla a fedőt, légkeverésre állítottam a sütőt és még 15 percig pirítottam az egészet, hogy szép színt kapjon a teteje. A sült hagymákkal és cékla salátával tálaltam.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vlm_ · http://vlmworld.com 2010.11.26. 17:02:22
vlm
xlator 2010.11.26. 19:35:25
Nehogy megharagudj, én sem vagyok egy ropiharcos.
No meg a mondás is azt tartja, hogy 100kg alatt nem férfi a férfi.
:-)
xlator 2010.11.26. 19:43:36
:-)
vlm_ · http://vlmworld.com 2010.11.26. 19:56:50
ui. azért egy Rennie tablettát elrágcsálok.
*amari 2010.11.26. 20:10:50
xlator 2010.11.26. 20:26:56
Manóvezér 2010.11.26. 21:21:36
*amari 2010.11.26. 21:26:42