Hozzávalók:
· 30 dkg fehér gyöngybab
· 1 kis fej vöröshagyma
· 2 + 2 gerezd fokhagyma
· só
· 1 dl étolaj
· 1 evőkanál finomliszt
· 2 db babérlevél
· 2 dl tejföl
· 1 evőkanál 5 %-os ecet
Még tegnap este beáztattam a babot, hogy gyorsan megfőjön. Az ázott babot hideg vízbe tettem, megsóztam, hozzáadtam 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, a kis fej vöröshagymát, a babérlevelet és fedő alatt puhára főztem a babot.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítettem, amibe beletettem 2 gerezd áttört fokhagymát. A kész rántást kis hideg tejjel simára kevertem, hozzáadtam a babhoz és összeforraltam az egészet. Az így besűrített főzelékbe kevertem még a tejfölt és ecettel ízesítettem. Serpenyőben sült fűszeres csirkecombbal tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.