HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.15. 13:40 *amari

Disznótor a szomszédban

Így decemberben a falusi portákon is készülnek az ünnepekre nem csak lelkileg, hanem sok munkával, előkészülettel, hogy szép legyen a karácsony.

Beosztják a tennivalókat, nagytakarítás, bevásárlás, sütés és a disznótor. Laci szomszédnál már évek óta Etelka nap táján szoktak vágni saját nevelésű hízott sertést, most is így volt. Hagyományos volt minden, mint mindig. Összejöttek páran, főleg családtagot, hogy feldolgozzák a három mázsa körüli állatot. Senkit nem kell irányítani, mindenki tudja már dolgát, jó házi pálinka kiséretében hajnalban kezdődött a munka. Közben megy az ugratás, sztorizás, a fiatalok türelmesen hallgatják a régi családi történeteket, amiket már hallotak jó párszor, de minden évben előjön valaki az emlékekkel. Így van ez jól, mert ez a család szereti egymást és így együtt erősek.
Ugyanazok az ételek készültek, mint máskor. Reggel pogácsa, hagymás vér, ebédre orjaleves, pecsenye, vacsorára hurka kolbász, jó házi savanyúsággal és friss puha kenyérrel.
Estére minden elkészült, lesz élelem egy ideig. Kásás hurka, kolbász, hús a fagyasztóba, kisült a tepertő, lesózták a sonkákat és a szalonnát, minden a helyén van, jöhetnek az ünnepek.
Szeretem ezeket a disznótorokat, a hangulatát.
 
Képgaléria a disznótorról:
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony disznótor hellokarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr72517450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása