Egyszerű, gyorsan elkészíthető sós, köménymagos rudacskák az egyik legkedveltebb rágcsálni valónk. Általában már frissen el szokott fogyni, de légmentesen lezárt dobozban napokig megőrzi frissességét. A tészta egy alaptészta, a rudacskák tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, apróra vágott tökmaggal is.

Hozzávalók:
· 50 dkg finomliszt
· 20 dkg vaj vagy margarin
· 2 tojás sárgája (a tojás fehérje a kenéshez lesz jó)
· 2 evőkanál tejföl
· 1,5 dl langyos tej
· 2 dkg élesztő
· só
· egész köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben. A lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a tejes élesztőt, a tojássárgákat és megsóztam. Az egészet két evőkanál tejföllel gyúrtam össze, majd hideg helyre tettem egy negyed órára.
Ezután 3-4 mm vastagságúra nyújtottam a hideg tésztát, megkentem a kissé felvert tojás fehérjével, megszórtam jó sűrűn a köménymaggal, meghintettem sóval és derelyemetszővel 8-10 cm hosszú rudacskákra vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat és 170 oC-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.