Hozzávalók:
· személyenként egy-egy nagy fejes saláta
· 2-3 gerezd fokhagyma
· fokhagymás ecet
· kaporlevél
· só
· 3 kanál napraforgó olaj
· 2 dl natur joghurt
A fejes salátát leveleire szedtem és alaposan megmostam, majd hagytam, hogy a víz jól lecsepegjen róla.
Egy lábasba 3 kanál étolajat melegítettem, majd beletéptem a salátalaveleket és párolni kezdtem. Megsóztam, rápréseltem a fokhagymát, megszórtam két evőkanál fagyasztott, apróra vágott kaporlevéllel és kevergetve kb. 2 percig pároltam, csak éppen addig, hogy a saláta levelek megfonnyadjanak. Ekkor levettem a tűzhelyről, öntöttem rá egy evőkanál fokhagymás ecetet és összekevertem a nature joghurttal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.