HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.05.07. 22:11 *amari

Körösi halászlé

Családi napot rendeztek ma a Kettős-Körös partján a Hajókikötőben Köröstarcsán. Kissé hűvös, szeles szombati nap volt, de a vonzó programok miatt elmentünk körülnézni.

A kikötő tele volt érdeklődő, vidám családokkal és kutyákkal. Több bográcsban főtt a halászlé, az egyik helyen meg is kérdeztem, hogyan készül a körösi halászlé, mert mi otthon bajai módra főzzük. Itt a körösi halászlé receptje, ki lehet próbálni, nagyon ízletes az így elkészült halászlé.
 
Hozzávalók:
  • 2 kg szeletelt ponty haltörzs (lehet más hal is)
  • halbelsőség
  • 3 kg vegyes tisztított apróhal
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 3 - 4 darab csípős zöldpaprika
  • 2 - 3 darab közepes paradicsom
  • 15 dkg őrölt csemege paprika
  • 5 dkg erős őrölt paprika
  • 2-3 cseresznyepaprika
A halszeleteket besózzák és állni hagyják.
Ezután alaplé készül a tisztított apróhalból és a ponty fejéből, farkából. 5 liter vízben teljesen puhára kell főzni a halakat az apróra vágott vöröshagymával, paprikával, paradicsommal. Ez kb. egy óra hosszú idő, ezután a nagyobb csontokat kiszedik belőle, majd az egészet átpasszírozzák.
Az átpasszírozott alaplevet lassú tűzön elkezdik forralni, hozzáadják az őrölt paprikát, majd ha már felforrt és eltűnt a habja, akkor beleteszik a halszeleteket és 25 percig főzik továbbra is lassú lángon. Hal ikrát és tejet csak a főzés végén adják hozzá és kb. 5 percig főzik még. Közben ha szükséges, adnak még hozzá sót és paprikát. Egészben is főznek a halászlébe cseresznyepaprikát.
 
 
Megnéztük a mezőberényi kutyaiskola tagjainak ügyességi bemutatóját. Itt láthatók a bemutatón készült képek:

 

Szólj hozzá!

Címkék: halászlé ponty mezőberény kutyaiskola apróhal köröstarcsa kettős körös hajókikötő körösi halászlé


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr62886072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása