Családi napot rendeztek ma a Kettős-Körös partján a Hajókikötőben Köröstarcsán. Kissé hűvös, szeles szombati nap volt, de a vonzó programok miatt elmentünk körülnézni.
A kikötő tele volt érdeklődő, vidám családokkal és kutyákkal. Több bográcsban főtt a halászlé, az egyik helyen meg is kérdeztem, hogyan készül a körösi halászlé, mert mi otthon bajai módra főzzük. Itt a körösi halászlé receptje, ki lehet próbálni, nagyon ízletes az így elkészült halászlé.
Hozzávalók:
- 2 kg szeletelt ponty haltörzs (lehet más hal is)
- halbelsőség
- 3 kg vegyes tisztított apróhal
- 40 dkg vöröshagyma
- 3 - 4 darab csípős zöldpaprika
- 2 - 3 darab közepes paradicsom
- 15 dkg őrölt csemege paprika
- 5 dkg erős őrölt paprika
- 2-3 cseresznyepaprika
- só
A halszeleteket besózzák és állni hagyják.
Ezután alaplé készül a tisztított apróhalból és a ponty fejéből, farkából. 5 liter vízben teljesen puhára kell főzni a halakat az apróra vágott vöröshagymával, paprikával, paradicsommal. Ez kb. egy óra hosszú idő, ezután a nagyobb csontokat kiszedik belőle, majd az egészet átpasszírozzák.
Az átpasszírozott alaplevet lassú tűzön elkezdik forralni, hozzáadják az őrölt paprikát, majd ha már felforrt és eltűnt a habja, akkor beleteszik a halszeleteket és 25 percig főzik továbbra is lassú lángon. Hal ikrát és tejet csak a főzés végén adják hozzá és kb. 5 percig főzik még. Közben ha szükséges, adnak még hozzá sót és paprikát. Egészben is főznek a halászlébe cseresznyepaprikát.
Megnéztük a mezőberényi kutyaiskola tagjainak ügyességi bemutatóját. Itt láthatók a bemutatón készült képek:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.