Hozzávalók:
· 20 dkg finomliszt
· 20 dkg porcukor
· 10 dkg zsír
· 2 egész tojás
· 1 dl tej
· 1 sütőpor
· 50 dkg kimagozott meggy
· 2 evőkanál darált dió
A kimagozott meggyet megcukroztam és állni hagytam, majd egy pár perc múlva, mielőtt a tésztára tettem volna, akkor lecsepegtettem és megszórtam egy kis liszttel.
A két egész tojást, a tejet, a porcukrot a zsírral habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet és a sütőport, belekevertem a darált diót is. Ezt a lágy masszát egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam a lecsurgatott, cukrozott, lisztezett meggyel és 180 oC-ra felmelegített sütőben készre sütöttem. Amikor kihűlt, megszórtam porcukorral, felvágtam és így tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.