”Szavazz

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.07.28. 21:15 *amari

Baracklekvár

Egy kosár szép, napsugár érlelte kajszibarackból (más neveken: sárgabarack, tengeribarack, majombarack) lekvárt készítettem.

A teljesen érett, egészséges gyümölcsöt megmostam, lecsepegtettem, majd félbevágva kivettem belőle a magokat és megmértem, hogy könnyebben tudjam adagolni hozzá a cukrot. A jól megérett barackhoz igen kevés cukor kell, én 20 dkg-ot tettem minden kg gyümölcshöz. Persze aki édesebben szereti, az adhat hozzá többet is.
A kimagvalt gyümölcsöt egy nagy, rozsdamentes fazékba tettem és botmixerrel pürésítettem úgy, hogy azért egy kevés gyümölcs darabos maradjon, mi így szeretjük. Van, aki meg szokta hámozni a barackot, én nem szoktam, így is nagyon finom.
Az összezúzott gyümölcshúst felforraltam, amikor már forrt, akkor adtam hozzá a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett 10 percig főztem. Ezután még forrón tiszta, szélesszájú üvegekbe töltöttem és légmentesen lezártam. Az üvegeket egy takaróval bélelt ládába tettem, letakartam és másnapig ott hagytam, hogy lassan hűljön.
A kajszibarackból kiszedett barackmagot szellős helyen, napon szoktam szárítani 2-3 hétig, ezután feltöröm. Kiváló csemege a magbele csak úgy nyersen fogyasztva, de használhatjuk sütemények készítésénél is krémekbe, vagy díszítéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: barackmag sárgabarack kajszibarack baracklekvár tengeribarack majombarack


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr213108325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása