HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.10.28. 18:16 *amari

Házi kolbász

Ma délelőtt nyitották meg Békéscsabán a XV. Csabai Kolbászfesztivált. Nagyon színes, változatos programok, kiállítások várják vasárnap estig az érdeklődőket. A jó programok mellett a sok finomságból kóstolni is lehet és vásárolni.

Tapasztalataim szerint igazi jó kolbászt disznótorban lehet készíteni, de akinek nincs lehetősége ilyesmire, úgy a minőségi alapanyagok megvásárlása után bármikor készíthet házi kolbászt. A tartósítása kissé bonyolult, hiszen nem mindenki tudja otthon száraz kukoricaszáron, csutkán vagy keményfa fűrészporon megfüstölni, majd szellős, hűvös helyen tárolni a kész kolbászokat.
Házi kolbász készítése otthon is igazi csapatmunka, amíg készül, ne feledkezzünk el kínálni a készítőknek jófajta házi pálinkát.
 
 
Hozzávalók: 
·         7 kg vegyes sertéshús
·         3 kg hasaalja szalonna
·         5 dkg apróra zúzott fokhagyma
·         15 dkg édes-nemes őrölt pirospaprika
·         15 dkg őrölt erős paprika
·         5 dkg egész köménymag
·         20 dkg só
·         vékony vagy vastag belek a töltéshez
 
Előbb a húst és a szalonnát vágjuk fel kis darabokra, majd vegyesen adagolva daráljuk le. Egy nagy edényben keverjük össze a fűszerekkel és alaposan gyúrjuk át az egészet, majd töltsük a megtisztított belekbe.
Fogyaszthatjuk frissen sütve, fagyaszthatjuk is, de a kolbászt füstöléssel tartósítjuk.
A mi családunkban így készül a kolbász, persze minden család a saját, hagyományos receptjére esküszik.
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: békéscsaba szalonna sertéshús házi kolbász csabai kolbász xv csabai kolbászfesztivál


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr733336716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása