HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.03.16. 19:42 *amari

Meggyes diótorta

Elég sok diónk termett az ősszel, ezért sok diós desszert, édesség készült a télen. A dióbél a fagyasztóban várja sorsát. Így lefagyasztva hónapokig tárolható, felhasználható, minősége se romlik.

A fagyasztóban találtam még kimagvalt meggyet is, így most diókrémes, meggyes tortát készítettem.

 P3164666_diós.jpg

Hozzávalók:

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál rétesliszt 

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kimagvalt meggy 

Díszítéshez:

  • 10 dkg kimagvalt meggy
  • 10 dkg étcsokoládé (1 dl tejszínben olvasztva 5 dkg vajjal)

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájába belekevertem a porcukrot és simára kevertem. A tojásfehérjéből habot vertem, majd összeállítottam a darált dióval és a rétesliszttel a tésztát. Úgy kevertem össze az egészet, mint a piskótatésztát. A masszát egy kis, 23 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 oC-ra előmelegített sütőben megsütöttem, majd a formából kivéve hagytam, hogy kihűljön.

A töltelékhez a darált diót belekevertem a tejszínbe, hozzáadtam a porcukrot és összefőztem, majd még forrón hozzáadtam a vajat és addig kevertem, amíg az teljesen elolvadt.

Amikor már teljesen kihűlt a diós piskóta akkor, két részre vágtam, majd megkentem egy kis diókrémmel, rászórtam a fagyasztóból kiolvasztott, kimagvalt meggyet, belenyomkodtam kicsit a krémbe, majd rákentem a többi krémet és rátettem a tészta másik részét.

Az étcsokit megolvasztottam egy kis tejszínnel, majd elkevertem 5 dkg vajjal. A torta tetejét megszórtam meggyel, majd rácsepegtettem az olvasztott csokikrémet.

Tálalásig hűtőben tartottam.

P3164668_diós.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: meggy dió torta meggyes diótorta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr924320852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása