HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.03.29. 12:06 *amari

Húsvéti tejes kalács

A húsvéti ünnepi asztal kínálatában elmaradhatatlan a kalács. Gyakran sütök csak egyszerű, tejes kalácsot, de szeretjük a mazsolás változatot is.

P3275038_kalács.jpg

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt

2-3 evőkanál kristálycukor

10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

3 dl langyos tej

2 dkg élesztő

csipet só

1 egész felvert tojás a kenéshez

Az élesztőt megfuttattam kevés langyos cukrozott tejben.

Egy keverőtálban a lisztet elkevertem az olvasztott vajjal, cukorral, csipet sóval és hozzáadtam az élesztős tejet, a 3 dl langyos tejet, majd lágy kalácstésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, három részre vágtam és egyforma hosszúságú rudat sodortam belőle, majd összefontam.

Egy tepsibe tettem, a tetejét megkentem tojással, aztán meleg helyen kelesztettem kb. fél óráig, majd előmelegített, 180 oC-os sütőbe tettem és megsütöttem a kalácsot. Ha foszlós kalácsot szeretnénk, akkor a sütés felénél locsoljuk meg a kalácsot langyos cukros tejjel.

P3275033_kalács.jpg



1 komment

Címkék: húsvét kalács tejes kalács


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr604347695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.03.30. 08:50:31

Nagyon szép gusztusos! Én is szoktam kalácsot készíteni, de csak ritkán. Felírtam ezt a receptet is. Húsvétra jó lenne megcsinálnom. Kalács szokott lenni nálunk. :)
süti beállítások módosítása