Húsvéti vendégváró hidegtálról nem hiányozhat a tojás. Ma főztem meg a húsvéti asztalra szánt sonkát, mellette főztem keményre a megmosott tojásokat. 10 perc főzés után a tojásokat kivettem a léből, majd amikor már kicsit meghűlt, akkor a héját megtörtem.
Korábban már felforraltam fél liter vizet, amibe pár vöröshagyma száraz héját tettem. A kihűlt lébe tettem pár órára a tört héjú tojásokat. Később leszedtem a tojás héját, majd tálra került a márványos tojás.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.