Gyorsan elkészíthető sós, köménymagos rudacskák készítettem ma teljes kiőrlésű rozslisztes tésztával.
Kiváló rágcsálni való, ha mégsem fogyna el azonnal, akkor légmentesen lezárt dobozban napokig megőrzi frissességét.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 20 dkg margarin
- 1 tojás sárgája (a tojás fehérje a kenéshez lesz jó)
- 2-3 evőkanál tejföl
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- só
- egész köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a tejes élesztőt, a tojás sárgáját és megsóztam. Az egészet tejföllel gyúrtam össze, majd hideg helyre tettem egy negyed órára.
Ezután 3-4 mm vastagságúra nyújtottam a hideg tésztát, megkentem a kissé felvert tojás fehérjével, megszórtam jó sűrűn a köménymaggal, meghintettem sóval és derelyemetszővel kb. 6-8 cm hosszú rudacskákra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat, egy negyed óráig meleg helyen pihentettem, majd 170 oC-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.