”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.04.17. 19:02 *amari

Sós rudacskák

Gyorsan elkészíthető sós, köménymagos rudacskák készítettem ma teljes kiőrlésű rozslisztes tésztával.

Kiváló rágcsálni való, ha mégsem fogyna el azonnal, akkor légmentesen lezárt dobozban napokig megőrzi frissességét.

P4176011_köménymagos.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája (a tojás fehérje a kenéshez lesz jó)
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • egész köménymag

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a tejes élesztőt, a tojás sárgáját és megsóztam. Az egészet tejföllel gyúrtam össze, majd hideg helyre tettem egy negyed órára.

Ezután 3-4 mm vastagságúra nyújtottam a hideg tésztát, megkentem a kissé felvert tojás fehérjével, megszórtam jó sűrűn a köménymaggal, meghintettem sóval és derelyemetszővel kb. 6-8 cm hosszú rudacskákra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat, egy negyed óráig meleg helyen pihentettem, majd 170 oC-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: köménymag finomliszt sós rudacska teljes kiőrlésű rozsliszt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr494457357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása