Gyakran sütök sós rágcsálni valót, most Bonifác unokám kedvencét, köménymagos rudacskákat sütöttem.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- só
- 1 evőkanál egész köménymag
- 1 felvert tojás a kenéshez
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal és a reszelt sajttal, hozzáadtam a tejes élesztőt, majd megsóztam. Az egészet 2 dl tejföllel gyúrtam össze, majd meleg helyre tettem egy fél órára, hogy megkeljen.
Ezután kb. fél cm vastagságúra nyújtottam a tésztát, megkentem a felvert tojással, megszórtam jó sűrűn a köménymaggal és derelyemetszővel kb. 5-6 cm hosszú rudacskákra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat, egy negyed óráig még meleg helyen pihentettem, majd 180 oC-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.