”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.13. 20:52 *amari

Őzcomb zöldséges mártással

Vizes-boros páclevet készítettem és ebben ázott az egészben hagyott őzcomb két napig.

Boros páclé: Felforralt vízbe tettem 3 dl savanyú fehérbort, sót, őrölt és egész fekete borsot, babérlevelet, bazsalikomot, rozmaringot, 1 fej vöröshagymát, és ezt öntöttem a húsra.
 
Ma reggel kivettem a pácolt őzcombot a léből, lecsepegtettem, leitattam róla a vizet, majd megszórtam őrölt fehér és fekete borssal, bazsalikommal, megsóztam, megkentem málnás dijoni mustárral, aztán étolajjal, tettem rá pár csík szalonnát és így tettem egy sütőzacskóba. Tettem még a hús mellé a zacskóba 2 nagy fej nagy cikkekre vágott vöröshagymát és 4 egész gerezd fokhagymát, egy karikára vágott húsos paprikát, majd be a 180 oC-os sütőbe. Két óra alatt puhára pároltam a húst, majd szétvágtam a zacskót és megpirítottam.
 
Zöldséges mártás:
 
·         1 nagy fej vöröshagyma
·         25 dkg sárgarépa
·         15 dkg fehérrépa
·         1 darab zeller
·         1 húsos paprika
·         1 nagy paradicsom
·         2 nagy burgonya
·        
·         őrölt fehér bors
·        3 darab babérlevél
 
A zöldségeket megtiszítottam, kis darabokra vágtam és sós vízben puhára pároltam, majd a levével együtt botmixerrel sima péppé zúztam.
Egy dl étolajjal világos rántást készítettem. Hozzákevertem 1 dl tejet, 2 dl tejfölt, két evőkanál csípős dijoni mustárt, egy kis kanál őrölt fehér borsot hozzákevertem a zöldséges püréhez és átforraltam.
Az őzcombot lepcsánkával és a zöldséges mártással tálaltam.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vöröshagyma paradicsom paprika zeller bazsalikom fehérbor rozmaring őzcomb boros páclé zöldséges mártás málnás dijoni mustár


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr761595120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása