”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.13. 18:10 *amari

Madártej

Ifjúságom kedvelt édessége volt a madártej, ami eredetileg egy francia desszert. Mostanság nem valami divatos édesség, pedig egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes és tápláló és persze nagyon finom. Gyerekkorunkban főleg akkor készített nekünk édesanyám, amikor az influenzától ágyban fekvő betegek voltunk, hogy gyorsabban meggyógyuljunk. Lábadozó beteg ismerőseinknek is ezt vittünk befőttesüvegben a látogatáskor, hiszen ebben a vaniliás édességben minden benne van, ami a gyógyuláshoz kell, fehérje, cukor, sok folyadék, protein, vitamin, ásványi anyagok.

Hozzávalók: 

  • 6 dl tej
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 vaniliáscukor
  • csipet só
A tejet feltettem melegedni 1 csomag vaniliáscukorral és egy csipet sóval.
A tojások kettéválasztottam, két tálba tettem.
A sárgákhoz hozzákevertem 1 csomag vaniliáscukrot és a 3 evőkanál kristálycukrot és jól összekevertem, félretettem.
A tojások fehérjéhez hozzátettem 2 evőkanál porcukrot és kemény habbá vertem fel. Közben a tej is felforrt. Evőkanállal megfőztem a tejben a habgaluskákat. Egyszerre 3 darabot főztem, ennyi fért el egyszerre a tej felszínén úgy, hogy főzés közben növekedni tudjon. Kb. 1 percig fő, mert mindkét oldalát meg kell fözni. Szűrőlapáttal egy nagy üvegtálba szedtem ki őket addig, amíg mind kifőtt.
Amikor már minden habgaluska kifőtt, a tejet levettem a tűztől és hozzákevertem a jól kikevert tojássárgákat, visszatettem a tűzhelyre és állandó keverés közben felforraltam, majd ráöntöttem a krémet a habgaluskákra és fogyasztásig jól lehűtöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: tej tojás édesség desszert madártej


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr531669979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása