Hozzávalók:
· 1/2 kg tehéntúró
· 2 db tojás
· 4 evőkanál búzadara
· 2 evőkanál tejföl
· só
· 1,5 dl étolaj
· 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
· porcukor
· tejföl
Elkészítése:
A tehéntúrót megsóztam és összetörtem egy villával, majd hozzáadtam a 2 egész tojást, 2 evőkanál tejfölt, ezzel is összekevertem a túrót, majd rászórtam a búzadarát és simára kevertem, majd eltettem a keveréket 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt megpuhult a búzadara. Ezután vizes kézzel gombócokat formáztam és forró sós vízben 8 perc alatt készre főztem.
1,5 dl étolajon világos barnára pirítottam a zsemlemorzsát és ezzel tálaltam a gombócokat. A tetejét megszórtam porcukorral és öntöttem rá tejfölt is.
Aki édesen szereti, az tehet a gombóc tésztájába is cukrot.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.