”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.23. 18:11 *amari

Túrógombóc

Hozzávalók:

·         1/2 kg tehéntúró
·         2 db tojás
·         4 evőkanál búzadara
·         2 evőkanál tejföl
·        
·         1,5 dl étolaj
·         3-4 evőkanál zsemlemorzsa
·         porcukor
·         tejföl
 
Elkészítése:
 
A tehéntúrót megsóztam és összetörtem egy villával, majd hozzáadtam a 2 egész tojást, 2 evőkanál tejfölt, ezzel is összekevertem a túrót, majd rászórtam a búzadarát és simára kevertem, majd eltettem a keveréket 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt megpuhult a búzadara. Ezután vizes kézzel gombócokat formáztam és forró sós vízben 8 perc alatt készre főztem.
1,5 dl étolajon világos barnára pirítottam a zsemlemorzsát és ezzel tálaltam a gombócokat. A tetejét megszórtam porcukorral és öntöttem rá tejfölt is.
Aki édesen szereti, az tehet a gombóc tésztájába is cukrot.

Szólj hozzá!

Címkék: tojás tejföl túrógombóc zsemlemorzsa búzadara porcukor tehéntúró


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr381784483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása