HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.06.07. 20:28 *amari

Túrós csusza

Nem túl bonyolult a túrós csusza elkészítése, mégis leírom most, mert saját készítésű házi túróval készült. Egyszerű, hagyományos magyar étel, nagyon szeretjük, egy tartalmas leves után nagyszerű fogás.

 
 
Hozzávalók:
 
·         25 dkg csuszatészta
·         25 dkg tehéntúró
·         10 dkg sózott, füstölt szalonna
·        
·         2 dl tejföl
 
Elkészítés:
 
A sózott, füstölt szalonnát kis kockákra vágtam és zsírjára pirítottam, majd kiszedtem a kisült zsírból.
A tehéntúrót kicsit megsóztam és villával összetörtem.
A csuszatésztát sós vízben kifőztem. A vízbe beletettem a szalonna bőrét is, azzal együtt főtt a tészta. A kifőtt tésztát leszűrtem. Egy nagy serpenyőben összekevertem a szalonna zsírjával 2 dl tejfölt, ebbe került a tészta, amit aztán jól összekevertem a zsíros tejföllel. Megszórtam a sós túróval és a szalonnakockákkal, a pörccel, majd lazán összekevertem az egészet. A tűzhelyen addig pirítottam, amíg az alja szép piros lett. Beletehetjük tepsibe is és süthetjük sütőben is a tésztát.
Forrón tálaltam, a tetejére tejföl került még, ízlés szerint.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tejföl túrós csusza pörc tehéntúró


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr512063958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása