”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.03.05. 17:10 *amari

Köménymagos rudacskák

 

Egyszerű, gyorsan elkészíthető sós, köménymagos rudacskák az egyik legkedveltebb rágcsálni valónk. Általában már frissen el szokott fogyni, de légmentesen lezárt dobozban napokig megőrzi frissességét. A tészta egy alaptészta, a rudacskák tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, apróra vágott tökmaggal is.
 

 Hozzávalók:

·         50 dkg finomliszt
·         20 dkg vaj vagy margarin
·         2 tojás sárgája (a tojás fehérje a kenéshez lesz jó)
·         2 evőkanál tejföl
·         1,5 dl langyos tej
·         2 dkg élesztő
·        
·         egész köménymag
 
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben. A lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a tejes élesztőt, a tojássárgákat és megsóztam. Az egészet két evőkanál tejföllel gyúrtam össze, majd hideg helyre tettem egy negyed órára.
Ezután 3-4 mm vastagságúra nyújtottam a hideg tésztát, megkentem a kissé felvert tojás fehérjével, megszórtam jó sűrűn a köménymaggal, meghintettem sóval és derelyemetszővel 8-10 cm hosszú rudacskákra vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat és 170 oC-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.
 

Szólj hozzá!

Címkék: köménymag szezámmag köménymagos rudacskák


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr342713059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása