HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.05.16. 19:52 *amari

Bodzaszörp

Most virágzik a bodza. A hét végén az ártéren kirándultam és szedtem egy kosár bodzavirágot. Egy részét a szörphöz használtam fel, a többit szellős helyen megszárítom, mert kiváló tea készíthető belőle.

 

A szörp hozzávalói:
  • 2 kg kristálycukor
  • 3 liter víz
  • 1 nagyobb citrom
  • 12 darab bozdavirágzat
A 3 liter vizet felforraltam majd beleszórtam a kristálycukrot és gyakran kevergetve addig forraltam, amíg a cukor teljesen feloldódott. Ekkor hozzákevertem az alaposan megmosott és vékony karikára szelelt citromot és hűlni hagytam.
Egy nagy, 5 literes befőttes üvegbe tettem a bodzaernyőket. A virágokat nem mostam meg azért, hogy a virágpor is benne maradjon. Amikor már csak langyos volt a szirup, akkor ráöntöttem a virágokra, jól összekevertem. 2-3 napig így áll majd, amit naponta megkevergetek, hogy az ízek összeérjenek, majd leszűröm az egészet és üvegekbe töltöm. Azonnal fogyasztható vízzel, vagy teával hígítva. Télre is eltehetjük, de akkor érdemes valamilyen tartósítószert is hozzákeverni. Anékül is eltehetjük, de akkor van rá esély, hogy pár hét múlva felforr.
 
 

Még néhány gondolat a bodzáról: http://amari.blog.hu/2010/05/29/bodza_10

 

Szólj hozzá!

Címkék: tea citrom bodza cukor bodzaszörp szirup


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr532909112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása