”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.06.25. 19:20 *amari

Meggylekvár

Nagy szemű, érett, sötétbordó gyümölcsből vettem két kosárral és többféle módon felhasználva tartósítottam. Készült meggylekvár, fagyasztottam is pár adagot és még szörpöt és aszalt meggyet fogok készíteni.

A lekvárhoz a meggyet megmostam, lecsepegtettem és kimagvaltam.

Ezután megmértem a gyümölcshúst. Minden egy kg gyümölcshöz megmostam egy darab almát. Az alma nagy pektintartalma miatt majd sűríti a lekvárt. Kivágtam a magházát és apróra vágva a magvalt meggyhez adtam. A meggy kétharmad részét botmixerrel kissé megtörtem, ezután hozzákevertem az egészben hagyott meggyet és felforraltam.
Amikor felforrt, akkor beleszórtam egy kg gyümölcsre számítva 40 dkg cukrot és kavargatva tovább forraltam 5 percig, majd üvegekbe szedtem és légmentesen lezártam mindet. Egy dobozba tettem ezután az üvegeket és letakartam, hogy lassan hűljön le.
Az üvegeket a főzés előtt már előkészítettem, alaposan, forró vízzel megmostam őket, lecsepegtettem, majd mindet 2 percre a mikróba tettem. Mivel tartósítószert sosem használok, nagyon fontos, hogy az üvegek csíramentesek legyenek.

Szólj hozzá!

Címkék: alma meggy meggylekvár pektin aszalt meggy


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr433014380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása