Új év első napján a mondások szerint lencsét kell enni, mert az sok pénzt hoz. Nem szabad baromfi húst enni semmilyen formában, mert elszáll a szerencsénk, viszont a sertés előtúrja azt. Nem vagyok babonás, de én ma lencselevest főztem füstölt tarjával.
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 15 dkg füstölt tarja
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 nagyobb krumpli
- 1 kis paradicsom
- 1 fél zöldpaprika
- babérlevél
- só
- tárkonyecet
- tejföl
- kis étolaj
- liszt
- 1 kis kanál őrölt paprika
- 2 gerezd összetört fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
A lencsét megmostam és egy liter vízzel, az egészben hagyott vöröshagymával, a kis kockára vágott füstölt tarjával feltettem főzni. Kicsit megsóztam még, beletettem a babérlevelet, így főtt egy fél óráig. Ekkor hozzátettem az apróra vágott krumplit és a karikára vágott sárgarépát, a paradicsomot, paprikát, pótoltam az elforrt levet, ezekkel készre főztem. Elkészítettem a vékony mustáros rántást, összeforraltam a levessel. Tálaláskor ízesíthetjük még tárkonyecettel és tejföllel, ízlés szerint, de ezek el is maradhatnak.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.