Hozzávalók a palacsintához:
· 10-15 dkg finomliszt
· 1 tojás
· 1 csipet só
· 1,5 dl tej
· étolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
· 1 kis fej vöröshagyma
· 2 evőkanál étolaj
· 20 dkg darált csirkemell
· 4 dl paradicsomlé
· 2 dl tejszín
· só
· 1 kávéskanál oregano
· 1 kávéskanál bazsalikom
· őrölt fekete bors ízlés szerint
· reszelt fokhagymás sajt
A vöröshagymát meghámoztam, apróra vágtam és étolajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a darált húst, megsóztam, ráöntöttem 2 dl paradicsomlevet és ezzel pároltam 10 percig. Ekkorra szinte az egész lé elpárolgott, a hús megpuhult. Öntöttem hozzá még 1 dl paradicsomlevet, 1 dl tejszínt, megszórtam oreganoval, bazsalikommal és őrölt borssal, majd az egészet összeforraltam és félretettem kicsit hűlni, amíg kisütöttem a palacsintát.
A finomlisztet csipetnyi sóval, tejjel, tojással és egy evőkanál étolajjal jól elkevertem, hígítottam kis szénsavas ásványvízzel, majd forró palacsintasütőben 8 darab palacsintát sütöttem.
Egy hőálló tálat kiolajoztam, megtöltöttem a palacsintákat a fenti töltelékkel, nagy kockára hajtottam össze és a tálba rendeztem. 1 dl paradicsomlevet elkevertem 1 dl tejszínnel, ezt a keveréket ráöntöttem a palacsintákra, a tetejét megszórtam durvára reszelt fokhagymás sajttal, forró sütőbe tettem annyi időre, amíg a sajt megolvadt a tetején, ez kb. 15 perc volt 200 oC-os sütőben.
Tálaláskor még megszórhatjuk sajttal és önthetünk rá kis paradicsomlevet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.