HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.06. 17:30 *amari

Húsos palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 

·         10-15 dkg finomliszt
·         1 tojás
·         1 csipet só
·         1,5 dl tej
·         étolaj a sütéshez
 
Hozzávalók a töltelékhez:
 
·         1 kis fej vöröshagyma
·         2 evőkanál étolaj
·         20 dkg darált csirkemell
·         4 dl paradicsomlé
·         2 dl tejszín
·        
·         1 kávéskanál oregano
·         1 kávéskanál bazsalikom
·         őrölt fekete bors ízlés szerint
·         reszelt fokhagymás sajt
 
A vöröshagymát meghámoztam, apróra vágtam és étolajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a darált húst, megsóztam, ráöntöttem 2 dl paradicsomlevet és ezzel pároltam 10 percig. Ekkorra szinte az egész lé elpárolgott, a hús megpuhult. Öntöttem hozzá még 1 dl paradicsomlevet, 1 dl tejszínt, megszórtam oreganoval, bazsalikommal és őrölt borssal, majd az egészet összeforraltam és félretettem kicsit hűlni, amíg kisütöttem a palacsintát.
 
A finomlisztet csipetnyi sóval, tejjel, tojással és egy evőkanál étolajjal jól elkevertem, hígítottam kis szénsavas ásványvízzel, majd forró palacsintasütőben 8 darab palacsintát sütöttem.
Egy hőálló tálat kiolajoztam, megtöltöttem a palacsintákat a fenti töltelékkel, nagy kockára hajtottam össze és a tálba rendeztem. 1 dl paradicsomlevet elkevertem 1 dl tejszínnel, ezt a keveréket ráöntöttem a palacsintákra, a tetejét megszórtam durvára reszelt fokhagymás sajttal, forró sütőbe tettem annyi időre, amíg a sajt megolvadt a tetején, ez kb. 15 perc volt 200 oC-os sütőben.
Tálaláskor még megszórhatjuk sajttal és önthetünk rá kis paradicsomlevet.

Szólj hozzá!

Címkék: vöröshagyma tejszín bazsalikom paradicsomlé csirkemell étolaj töltött palacsinta oreganó fokhagymás sajt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr691652021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása