Télen kicsit nehezebb friss zöldségből főzelékeket főzni, hiszen korlátozott a zöldség választék, amit meg lehet vásárolni. Most a fagyasztóból vettem elő fejtett babot, ebből készült a főzelék, amit borsos roláddal tálaltam.
Hozzávalók:
- fél kg fejtett bab
- 1 babérlevél
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- pár karika zöldpaprika
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tej
- 2 dl tejföl
- só
A fél kg fejtett babot kiolvasztottam, megsóztam és fél liter tejjel, a zöldpaprikával, babérlevéllel feltettem főzni. Hamar megfőtt, kb. 20 perc alatt, ekkor beletettem a zúzott fokhagymát, pótoltam az elforrt folyadékot. 1, 5 dl tejjel és 1 evőkanál finomliszttel habarást készítettem, amit hozzákevertem még a babhoz és pár percig főztem még sűrűn kevergetve 5 percig. Tálalás előtt hozzáöntöttem a tejfölt. Ízesíthetjük fokhagymás ecettel is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.