HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.30. 17:50 *amari

Csirkeaprólék leves

Egész héten arra készültem, hogy ma elmegyünk megnézni és fotózni egy galambkiállítást. Sajnos semmi nem lett belőle az időjárás előrejelzés miatt. Délelőtt elkezdett esni az eső, hideg is volt, nem kockáztattunk 120 km-nyi pocsék utazást és idegeskedést rossz útviszonyok mellett, így itthon maradtunk, pihentünk, na meg főztem. Most már sűrű pelyhekben hull a hó.

Hozzávalók:

·         50 dkg csirkeaprólék
·         3 darab sárgarépa
·         1 nagy fehérrépa
·         1 leveles zeller
·         1 darab vöröshagyma
·         2 darab krumpli
·         15 dkg zöldborsó
·         3-4 darab csiperkegomba
·         pár szál petrezselyemlevél
·         őrölt fekete bors
·        
 
Egy fazékba beletettem a feldarabolt csirkeaprólékot. Hozzáraktam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zellert, a gombát, a krumplit. A vöröshagymát is egészben hagytam úgy, hogy a külső, vörös levelei is rajta legyenek, mert ez szép színt ad majd a levesnek. A levest cigányosan főzöm, így mondják mifelénk, ha csak felöntjük vízzel a hozzávalókat és nem pirítjuk meg főzés előtt se a húst, se a zöldséget. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepjen mindent, megsóztam, megborsoztam és egy óra hosszat főztem. Ekkor beletettem a fagyasztott zöldborsót, a csirkemájat és így főztem még egy negyed óráig.
Tálaláskor megszórtam a levest apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli gomba zöldség csirkemáj zöldborsó sárgarépa fekete bors csirkeaprólék leves


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr391715214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása