Egész héten arra készültem, hogy ma elmegyünk megnézni és fotózni egy galambkiállítást. Sajnos semmi nem lett belőle az időjárás előrejelzés miatt. Délelőtt elkezdett esni az eső, hideg is volt, nem kockáztattunk 120 km-nyi pocsék utazást és idegeskedést rossz útviszonyok mellett, így itthon maradtunk, pihentünk, na meg főztem. Most már sűrű pelyhekben hull a hó.
Hozzávalók:
· 50 dkg csirkeaprólék
· 3 darab sárgarépa
· 1 nagy fehérrépa
· 1 leveles zeller
· 1 darab vöröshagyma
· 2 darab krumpli
· 15 dkg zöldborsó
· 3-4 darab csiperkegomba
· pár szál petrezselyemlevél
· őrölt fekete bors
· só
Egy fazékba beletettem a feldarabolt csirkeaprólékot. Hozzáraktam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zellert, a gombát, a krumplit. A vöröshagymát is egészben hagytam úgy, hogy a külső, vörös levelei is rajta legyenek, mert ez szép színt ad majd a levesnek. A levest cigányosan főzöm, így mondják mifelénk, ha csak felöntjük vízzel a hozzávalókat és nem pirítjuk meg főzés előtt se a húst, se a zöldséget. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepjen mindent, megsóztam, megborsoztam és egy óra hosszat főztem. Ekkor beletettem a fagyasztott zöldborsót, a csirkemájat és így főztem még egy negyed óráig.
Tálaláskor megszórtam a levest apróra vágott petrezselyemlevéllel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.