1805. október 15-én készítette el először a bécsi virslit vagy más néven a bécsi-frankfurtit egy Johann Georg Lahner nevezetű bécsi hentes, aminek sikere olyan nagy volt, hogy állítólag még magának II. Ferencnek is a kedvenc ételei közé tartozott.
A bécsi-frankfurti virsli lényege az, hogy két féle, sertés- és marha húsból készül, megfűszerezve, juhbélbe töltve, amit megfüstölnek. Mindezt a www. http://geographic.hu oldalain olvastam.

Hozzávalók:
- 1/2 kg kelkáposzta
- 2 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- fél zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 db bécsi-frankfurti virsli
- köménymag
- őrölt bors
- őrölt paprika
- só
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál finomliszt
Egy lábosban összekészítem a metéltre vágott kelkáposztát, a felkarikázott sárgarépát, kis cikkekre vágott krumplit, paprikát, paradicsomot, egészben hagyott vöröshagymát, megsóztam, borsoztam, rászórtam egy kiskanál egész köménymagot, felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte és kb. 20 percig főztem, amíg megpuhult minden a levesben. Ekkor még utánízesítettem, beletettem a karikára vágott frankfurti virslit. Az étolajból a liszttel vékony rántást készítettem, amibe őrölt paprikát is tettem, ezt is hozzákevertem a leveshez és még 5 percig főztem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.02.08. 12:19:51
*amari 2010.02.08. 12:30:52
Szeretem a majoranna ízét is, legközelebb kipróbálom azzal. Répa, krumpli marad :)