Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaniliáscukor
- 1,5 dl víz
- csipetnyi só
- alma
- darált dió
- lekvár
Elkészítés:
A liszt, vaj, tojássárgája, cukor, csipet só összegyúrásával alaptésztát készítettem és 2 órára a hűtőszekrénybe tettem pihenni.
5 darab almát meghámoztam és nem túl vékony cikkre vágtam. Kivajaztam egy kerek tortaformát, a hűtött tésztát akkorára nyújtottam, amekkora a forma volt, ill. a forma oldalánál 1 cm pereme is legyen. A tésztalap alját megszurkáltam egy villával, majd megkentem vastagon vegyes gyümölcslekvárral és megszórtam darált dióval. Ezután kör alakban szorosan egymás mellé tettem rá az almaszeleteket, és ezt is megkentem még pár kanál lekvárral. 180oC-ra felmelegített forró sütőbe tettem és kb. 30 perc alatt készre sütöttem. Kihűlés után a formából kicsúsztatva szépen szeletelhető.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
..boo^^ 2010.02.21. 15:49:46