”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.17. 16:36 *amari

Francia almatorta

Hozzávalók: 

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 1,5 dl víz
  • csipetnyi só
  • alma
  • darált dió
  • lekvár 
Elkészítés:
 
A liszt, vaj, tojássárgája, cukor, csipet só összegyúrásával alaptésztát készítettem és 2 órára a hűtőszekrénybe tettem pihenni.
5 darab almát meghámoztam és nem túl vékony cikkre vágtam. Kivajaztam egy kerek tortaformát, a hűtött tésztát akkorára nyújtottam, amekkora a forma volt, ill. a forma oldalánál 1 cm pereme is legyen. A tésztalap alját megszurkáltam egy villával, majd megkentem vastagon vegyes gyümölcslekvárral és megszórtam darált dióval. Ezután kör alakban szorosan egymás mellé tettem rá az almaszeleteket, és ezt is megkentem még pár kanál lekvárral. 180oC-ra felmelegített forró sütőbe tettem és kb. 30 perc alatt készre sütöttem. Kihűlés után a formából kicsúsztatva szépen szeletelhető.
 

1 komment

Címkék: alma lekvár francia almatorta darált dió


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr961766605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

..boo^^ 2010.02.21. 15:49:46

nagyon guszta :):) biztos finom volt :):)
süti beállítások módosítása