A fasírt egyszerű étel, nálunk mindenki kedveli. Hidegen és melegen jó, ezért egy vendégváró fogásnak is készíthető.
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 3 káváskanál só
- 3 kávéskanál őrölt kömény
- 3 kávéskanál őrölt fehér bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1,5 dl tej
Töltelék:
- 10 darab keményre főtt tojás
- 10 darab salátalevél
- 4 darab szeletelt paradicsom
Két szikkadt zsemlét kis tejben áztattam, majd kinyomkodtam, szétmorzsoltam. Hozzáadtam a darált hút, a két tojást, megsóztam, borsoztam, fűszereztem, ráreszeltem a vöröshagymát és az egészet összedolgoztam.
Kiolajoztam egy őzgerinc formát, megszórtam zsemlemorzsával és félig megtöltöttem a hús keverékkel, közepén egy csíkban leraktam a saláta levelelek, rátettem 6 darab egész főtt tojás, ezeket befedtem salátalevéllel. Ezután a formát teletettem a fasírtmasszával úgy, hogy 1 cm hely maradjon a tetején, elsimogattam a tetejét, ami majd tálaláskor az alja lesz.
Nem fért az egész elkészített fasírtmassza az formába, így a maradékot belesimogattam egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, a tetejére félbevágott főtt tojásokat tettem, majd beborítottam a felszeletelt paradicsom karikákkal.
Előmelegített, 200 oC-os sütőben készre sütöttem, majd amikor már kihűlt kicsit, kiborítottam a formából. A két edényben egyszerre sült a fasírt. Melegen, de hidegen is fogyasztható.
Tört krumplival, párolt almával és joghurtos karfiolsalátával tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.