HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.03.15. 18:56 *amari

Töltött fasírt

A fasírt egyszerű étel, nálunk mindenki kedveli. Hidegen és melegen jó, ezért egy vendégváró fogásnak is készíthető.

 Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 3 káváskanál só
  • 3 kávéskanál őrölt kömény
  • 3 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tej 
Töltelék: 
  • 10 darab keményre főtt tojás
  • 10 darab salátalevél
  • 4 darab szeletelt paradicsom 
Két szikkadt zsemlét kis tejben áztattam, majd kinyomkodtam, szétmorzsoltam. Hozzáadtam a darált hút, a két tojást, megsóztam, borsoztam, fűszereztem, ráreszeltem a vöröshagymát és az egészet összedolgoztam.
Kiolajoztam egy őzgerinc formát, megszórtam zsemlemorzsával és félig megtöltöttem a hús keverékkel, közepén egy csíkban leraktam a saláta levelelek, rátettem 6 darab egész főtt tojás, ezeket befedtem salátalevéllel. Ezután a formát teletettem a fasírtmasszával úgy, hogy 1 cm hely maradjon a tetején, elsimogattam a tetejét, ami majd tálaláskor az alja lesz.
Nem fért az egész elkészített fasírtmassza az formába, így a maradékot belesimogattam egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, a tetejére félbevágott főtt tojásokat tettem, majd beborítottam a felszeletelt paradicsom karikákkal.
Előmelegített, 200 oC-os sütőben készre sütöttem, majd amikor már kihűlt kicsit, kiborítottam a formából. A két edényben egyszerre sült a fasírt. Melegen, de hidegen is fogyasztható.
Tört krumplival, párolt almával és joghurtos karfiolsalátával tálaltam.

 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta paradicsom főtt tojás párolt alma töltött fasírt karfiolsaláta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr411841917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása