Hozzávalók:
· 1 kg burgonya
· 35 dkg rétesliszt
· 1 tojás
· csipet só
· diónyi vaj
· kimagozott szilva
· 3 vőkanál zsemlemorzsa
· 10 dkg vaj
Elkészítés:
Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőztem, lehűtöttem, amikor már langyos volt leszedtem a héját. Összetörtem a burgonyát, megsóztam, hozzáadtam a lisztet, vajat és a tojást, jól összegyútam. Lisztezett nyújtódeszkán 4-5 mm-re nyújtottam a tésztát, majd nagy kockákra vágtam.
Mindegyik kockára 1-1 szem kimagozott szilvát tettem. Befőttként lett tartósítva a szilva, most csak kimagoztam és lecsepegtettem, mielőtt a tésztába került. A magházba pici cukrozott fahéjat szórtam. Lisztezett tenyérrel gombócokat formáltam és lobogó sós vízben kifőztem. A főzővízből kiszedve vajon pirított zsemlemorzsát tettem rá és megszórtam porcukorral.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.