Itt a tavasz és a kamránkban már fonnyadozik a még egészséges, ősszel betárolt alma, így most almából készítettem desszertet, hogy fogyjon a gyümölcs, na meg szeretjük is ezt az édességet.
Hozzávalók:
- 15 dkg rétesliszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál rum
- személyenként 1 darab nagy alma
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztből, tejből, tojásból a cukorral, csipet sóval édes sűrű palacsintatésztát készítettem. Hozzáadtam a sütőport, a vaníliáscukrot, az őrölt fahéjat és a rumot, majd ezekkel együtt csomómentesre kevertem.
Amikor készen lett a tészta, pihentettem addig, amíg az almákat egészben hagyva meghámoztam, a magházát kivájtam és négy karikára vágtam fel.
Egy serpenyőben étolajat melegítettem, amikor már forró lett, akkor az almakarikákat a tésztába mártottam és bele az olajba. Mindkét oldalát világos sárgára sütöttem. Egy papírtörlővel bélelt tálra szedtem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Porcukorral meghintve tálaltam, egy kis vegyes gyümölcslekvárt is adtam hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.