HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.05.27. 21:46 *amari

Sárgaborsó főzelék

A sárga és a zöld hántolt felesborsó nagyon egészséges főzelék alapanyag. Magas a fehérje, a B vitamin és rost tartalma, és szinte teljesen zsírmentes, csökkenti a koleszterin szintet.

A főzelék elkészítése a felesborsóból nagyon egyszerű. Ezt a tartalmas és finom főzeléket természetesen készíthetjük rántás nélkül is, akkor a lisztérzékenyek és a diétázók is nyugodtan megehetik. Gyerekkorunkban a menzán csak „beton” főzeléknek becéztük, mert a sok rántástól annyira sűrű lett, hogy megállt benne a kanál, de ettől eltekintve nagyon sokan szerettük.
 
 
Hozzávalók:
 
  • 20 dkg feles sárgaborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 1 kávéskanáldarált erős paprika
  • fél liter víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál finomliszt
 
A borsót alaposan megmostam, beletettem egy lábasba, hozzáadtam a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, babérlevelet, belepréseltem 2 gerezd fokhagymát, megsóztam, felöntöttem vízzel, lefedtem és kb. egy óra alatt pépessé főztem. Néha megkevertem és pótoltam az elforrt folyadékot. Amikor megfőtt, kivettem belőle a vöröshagymát és a babérlevelet. Elkészítettem a rántást, amibe tettem darált erős paprikát, préseltem bele fokhagymát, kis hideg vízzel felhígítottam, hozzákevertem a borsóhoz és átforraltam.
Frissen sült kolbásszal tálaltam. A férjem egy kiskanál mustárral savanyította a főzeléket.
 

2 komment

Címkék: koleszterin lisztérzékeny rost rántás sárgaborsó főzelék hántolt borsó beton főzelék


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr332036657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.05.28. 09:53:55

Nem írtad, hogy beáztattad a borsót előzőleg. Ezek szerint nem is szükséges, mint pl. a babot?
Nagyon szeretem a sárgaborsó főzeléket is, de még sosem mertem nekiállni, mert attól félek, hogy leégetném vagy nem lenne olyan, mint gyermekkoromban.

*amari 2010.05.28. 09:56:21

@abdulesmia: A borsót nem szoktam beáztatni. Sűrűn kell kevergetni és pótolni az elforrt folyadékot, akkor nem ég le.
süti beállítások módosítása