HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.07.07. 19:25 *amari

Savanyú paprika

Nyáron, amikor dömping van a zöldségfélékből, akkor savanyítással tartósítani is szoktam pár üveggel.

 

Paprikasaláta tartósítása
 
A húsos, színes paprikákat karikára szeleteljük fel és sózzuk meg. 1-2 óra állás után lazán elrendezve tegyük üvegekbe, öntsük fel 1 liter víz, 3 dl 10-%-os ecet, 5 dkg cukor, 1 dkg só és 1 kávéskanál nátrium benzoátból készített felöntőlével. Az üvegeket csak másnap zárjuk le, előtte pótoljuk még a leapadt levet.
 
Olajos-ecetes paprikasaláta
 
Piros, vastag paradicsompaprikát tetszés szerint szeleteljünk fel, majd lobogó sós vízben forraljuk 2-3 percig. Még forrón, szedőkanál segítségével lé nélkül szorosan üvegekbe tesszük. A felöntőlevet abból a léből készítjük el, amiben a paprikákat főztük. 1 liter vízhez 2 dkg sót, 15 dkg cukrot és 1 kávéskanál nátrium benzoátot teszünk, amikor kihűlt, akkor 3 dl 10 %-os ecetet, majd mindezt az üvegekben levő paprikára töltjük. Másnapig állni hagyjuk, ekkor pótoljuk a levet, minden üveg tetejére 2 evőkanál étolajat teszünk, majd lezárjuk.
 
Káposztával töltött paprika
 
Nagy, húsos paprikákat jól megmossuk, száránál levágjuk a végét, kiszedjük a magházat és az ereket. Fehér és vörös káposztát vékonyra gyaluljuk és besózva 1-2 órára állni hagyjuk. Közben 1 liter víz, 3 dl 10 %-os ecet, 5 dkg cukor, 2 dkg só és tartósítószerből felöntőlevet készítünk. Megtöltjük a paprikákat a káposztával és ízlésesen nagy üvegekbe tesszük, majd ráöntjük a levet. Az üvegeket csak másnap zárjuk le, amikor már pótoltuk a levet, amit felvett. A töltött paprikánkat fűszerezhetjük köménymaggal, babérlevéllel, meggylevéllel.
 
Savanyú erős paprika
 
Cseresznye, vagy chilipaprikát alaposan megmosva, a szárával együtt tesszük az üvegekbe, majd 1 liter víz, 3 dl 10 %-os ecet, 3 dkg só és tartósítószerrel készült lével öntsük fel az üvegeket. Itt is csak másnap zárjuk le az üvegeket, amikor pótoljuk a paprikákba szivárgott levet.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: paprika savanyúság káposztával töltött paprika


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr772136727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása