Gyakran készítek sült zöldséges gombócokat patiszonból, fiatal tökből vagy cukkiniből. Mindegy melyikből, mert mind finom és egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1-2 darab fiatal patiszon (csillagtök)
- 1 egész tojás
- 1 fej vöröshagyma
- kávéskanálnyi őrölt fehér bors
- só ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A patiszont meghámoztam, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem és megsóztam. Hozzáreszeltem a vöröshagymát is, megborsoztam, hozzáadtam a tojást. Zsemlemorzsát annyit tettem hozzá, hogy formázható masszám legyen. Kis gombócokat készítettem és forró olajban pirosra sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
abdulesmia 2010.08.06. 06:35:55