Megint egy kis omlós rágcsálnivalót sütöttem. Gyorsan elkészült, házi készítésű kakaós mázzal díszítettem.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Csokimáz:
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg vaj
Minden sütire 1-1 szem mazsola, a kenéshez 1 felvert tojás kell még.
A lisztet összemorzsoltam a vajjal, hozzátettem még a porcukrot, vaniliás cukrot, sót, a sütőport, tojás sárgákat, kis tejfölt, mindezt összedolgoztam laza tésztává. Egy negyed órára betettem a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd dolgozni vele.
A hideg tésztát fél cm vastagságúra nyújtottam és süti formákkal kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, mindegyiket megkentem tojással, tetejére tettem egy szem mazsolát.
Közben a sütőt 180 o C-ra melegítettem és készre sütöttem.
Amíg sült a keksz, elkészítettem a csokimázat. Egy kis lábosban összekevertem a cukrot és a kakaóport, hozzáadtam a vizet és folyamatosan kevergetve összeforraltam. Amikor már felforrt, levettem a tűzhelyről és belekevertem a vajat, ami összeolvadt a mázzal.
A sütiket a tepsiben hagytam, hogy kihűljenek, majd rácsorgattam csíkokban a kakaós mázat.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.