Már nem győzzük enni a disznótorkor kapott tepertőket, pedig nagyon szeretjük, így most pogácsa alapanyag lett. A kemény bőrt levágtam róla, megdaráltam, majd pogácsát sütöttem belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg darált tepertő
- 2 tojás sárgája
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl fehér bor
- 2 evőkanál zsír
- 3 kávéskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
Langyos cukros tejben megfuttattam az élesztőt.
Az 50 dkg lisztet elmorzsoltam a két evőkanál zsírral, a két evőkanál tejföllel, a borral, hozzáadtam a két tojást sárgáját, az élesztős tejet, megsóztam, borsoztam és az egészet lágy tésztává gyúrtam. Ezután lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtottam és megkentem a darált teperő felével, összehajtogattam, majd meleg helyere tettem, hogy megkeljen. Amikor megkelt, újra vékonyra nyújtottam, megkentem a darált tepertő másik felével és összehajtogattam, majd így kelt újra a tészta a melegben egy bő fél órát. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. másfél cm vastagságúra nyújtottam, a tetejét késsel szépen bekockáztam, megkentem felvert tojással és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem őket, majd 200 oC-ra felmelegített sütőben szép világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.