HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.03.04. 19:00 *amari

Hortobágyi húsos palacsinta

A hagyományos hortobágyi húsos palacsinta jellegzetes magyar előétel, de főételként is igen kedvelt, mert nagyon laktató. Régi receptek szerint egyszerűen elkészíthető, hiszen csak a kész pörköltet kell megdarálni, tejföllel elkeverni és megtölteni vele a palacsintákat. Én kicsit változtattam ezen, darált hússal készítem a tölteléket.

 

Hozzávalók:
 
Töltelékhez:
  • 25 dkg darált sertéscomb, de lehet borjúhús, csirkemell vagy pulykahús is
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2-3 kávéskanál őrölt pirospaprika (erős is lehet)
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 dl tejföl 
Palancsintához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • szénsavas víz 
Elkészítés:
Először elkészítettem, kisütöttem a sós palacsintákat. 
Megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd megfonnyasztottam az étolajon. Ezután hozzákevertem a darált húst, a karikákra vágott zöld paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, fokhagymát, megsóztam, megszórtam őrölt köménymaggal és gyakori keverés mellett így pároltam addig, amíg a hús kifehéredett, ekkor adtam hozzá az őrölt paprikát. Öntöttem rá 1,5 dl vizet és fedő alatt addig főztem, amíg a hús már puha lett, a folyadék meg jól elpárolgott alóla. Levettem a tűzhelyről, hozzákevertem 2 dl tejfölt. Egy kanállal kikanalaztam a húst a léből és megtöltöttem a palacsintákat. Batyukat hajtogattam a töltött palacsintából és egy hőálló tálba rendeztem, a tetejére öntöttem a paprikás-tejfölös levet, majd forró sütőbe tettem 10 percre, hogy átforrósodjon.
Tejföllel tálaltam.

1 komment

Címkék: palacsinta előétel hortobágyi húsos palacsinta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr882710716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xlator 2011.03.04. 19:31:05

Kedves amari, nagyon szeretem a Hortobágyi palacsintát, szerintem egy igen különleges, nagyon eredeti Magyaros étel. Köszönöm a receptet!
süti beállítások módosítása