Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás sárgája
- 3 evőkanál kristálycukor (vaniliás)
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 10 dkg mazsola
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam.
A tojássárgákkal habosra kevertem a cukrot a csipet sóval, majd a lisztet adtam hozzá, a 2 dl langyos tejet és az élesztős tejet és a mazsolát. Az egészet alaposan összekevertem. Puha tésztát kaptam, ezt egy kivajazott kuglóf formába öntöttem és meleg helyen 45 percig letakarva kelesztettem, majd 180 oC-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt világosbarnára sütöttem.
Még melegen kiborítottam a formából és megszórtam egy kis porcukorral.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.