Hozzávalók:
· 4 darab tojás
· 4 evőkanál porcukor
· 4 evőkanál finomliszt
Töltelék:
· 25 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré (gyorsfagyasztott)
· 2 evőkanál porcukor
· 2 evőkanál tejszín
· 10 dkg SBudget vaj
· 2 evőkanál rum
Díszítéshez:
· 80 dkg kimagozott, érett meggy
· 4 evőkanál porcukor
· 1 csomag tortazselépor
· 2,5 dl meggylé
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájába belekevertem a porcukrot és jól elkevertem. A tojásfehérjéből habot vertem, majd összeállítottam a liszttel a hagyományos piskótatésztát. A masszát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 oC-ra előmelegített sütőben megsütöttem, majd a formából kivéve kihűtöttem. Amikor kihűlt, akkor visszatettem a formába és ott raktam rá a tölteléket és a díszítést.
A töltelékhez a lágy vajat jól elkevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a kiolvasztott, összetört Maroni gesztenyemasszát, a tejszínt és a rumot, majd simára kevertem és rákentem a piskótatésztára.
A kimagozott meggyet megcukroztam, majd egy szűrőbe tettem, hogy jól lecsepegjen róla a lé. A meggyet egyenletesen elosztottam a tortaformában a gesztenyekrém tetején.
Egy csomag tortazseléport 2,5 dl meggylével és 2 evőkanál cukorral felfőztem és amikor már kicsit meghűlt, akkor a meggyre öntöttem, majd tálalásig betettem a hűtőbe.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.