A főzelékek nagyon népszerűek a magyar konyhákban. Én is szívesen főzöm, mert a családom nagyon szereti.
Hagyományosan rántással, habarással, zöldségekkel készül. Szinte minden zöldséggel készíthetünk finom főzeléket. Nálunk legnépszerűbb a krumpli, a tök, fejes saláta, sóska, spenót, káposzta, bab, borsó, lencsefőzelék valamilyen feltéttel, ami lehet sült hús, ragu, fasírt, tükörtojás. Ma sárgarépával és zöldborsóval főztem, tejesen és habarással.
Hozzávalók:
- · 20 dkg sárgarépa
- · 20 dkg zöldborsó
- · fél liter tej
- · 1 evőkanál liszt
- · só
A megtisztított sárgarépát apró kockára vágtam, hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót, felöntöttem 4 dl tejjel, megsóztam és megfőztem. A tej helyett főzhetjük vízzel is.
Tejjel, liszttel habarást készítettem, hozzákevertem a megfőtt zöldségekhez és sűrű kavargatás közben összeforraltam.
Aki édesen szereti, ízesítheti egy kis cukorral.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.