Az idén is sok diónk termett, már napok óta töröm és válogatom a diót, hogy a karácsonyi sütéshez készen legyen.
A diós golyócskák ma elkészültek, bár ahogy nézem a fogyást, még egy adag készül majd a héten.
Hozzávalók:
· 35 dkg darált dióbél
· 2 tojás fehérje
· 15 dkg porcukor
Csokimázhoz:
· 3 evőkanál kakaópor
· 3 evőkanál kristálycukor
· 3 evőkanál víz vagy tej
· 10 dkg vaj
· 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Két tojás keményre vert habjával összekevertem 15 dkg porcukrot és 35 dkg darált dióbelet. A keverékből vizes kézzel kis golyócskákat formáltam, egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a golyókat. A tepsit 100 oC-os sütőbe tettem légkeveréses üzemmódban és így szárítottam egy fél órát, ekkor megfordítottam a golyócskákat és még egy negyed órát a sütőben hagytam. Ezután lezártam a sütőt és teljes kihűlésig itt hagytam.
Közben elkészítettem a csokimázat.
3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport és 3 evőkanál vizet forraltam össze, majd tettem bele a 10 dkg összetört étcsokoládét és a vajat. Folyamatos kevergetés mellett olvasztottam fel a csokit és a vajat. Ebbe a mázba mártottam a diós golyócskákat.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.