”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.02.12. 19:08 *amari

Ferdinánd kalács

Régimódi édesség, de ilyenkor nagyon illik a tél hangulatához. A vanília illata bejárja a lakást, az édes, meleg tészta csipegetése igazi élvezet.


P2124081_ferdinand.jpg

 
Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl langyos tej
  • csipet só 
Kenéshez:
  • 15 dkg vaníliás kristálycukor
  • 15 dkg vaj
A locsoláshoz:
  • 2 dl langyos zsíros tej
  • 3 evőkanál vaníliás kristálycukor
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam kevés langyos, cukros tejben, majd összegyúrtam a lisztet az élesztővel, kevés sóval, tojássárgájával, az olvasztott vajjal és annyi langyos tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Ezután az egészet 45 percig meleg helyen pihentettem, kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítottam, majd kb. 2 cm vastagra nyújtottam.
A 15 dkg lágy vajat elkevertem a vaníliás kristálycukorral és megkentem vele a kinyújtott tésztát. Feltekertem, mint a bejglit és kb. 3 cm-es darabokra vágtam.
A tekercseket kivajazott kerek tortaformába tettem úgy, hogy kis hely maradjon közöttük, mert még kelni fognak. Mindegyik tekercset bekentem felvert tojással, megszórtam kristálycukorral, és így pihentettem meleg helyen 20 percig, majd előmelegített 170 oC-os sütőbe tettem.
A 2 dl langyos tejből, 3 kanál  vaníliás kristálycukorból elkészítettem a keveréket, amellyel meglocsolgatom majd a tekercsek tetejét, amikor az már félig megsült (ez kb. 20 perc), ezután szép aranysárgára sütöttem.
P2124076_ferdinand.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség kalács ferdinánd kalács


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr664097759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása