Most a kalács olyan változatát sütöttem, amelyet tejérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2-3 evőkanál kristálycukor
10 dkg olvasztott margarin
3 dl langyos víz
2 dkg élesztő
csipet só
10 dkg mazsola
1 egész felvert tojás a kenéshez
Egy nagy keverőtálban elkevertem a lisztet az olvasztott margarinnal, cukorral, mazsolával, csipet sóval, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet, majd lágy kalácstésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, három részre vágtam és egyforma hosszúságú rudat sodortam belőle, majd összefontam.
Egy tepsibe tettem, a tetejét megkentem tojással, aztán meleg helyen kelesztettem kb. fél óráig, majd előmelegített, 180 oC-os sütőbe tettem és megsütöttem a kalácsot.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.