HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.03.31. 18:26 *amari

Vizes kalács

Most a kalács olyan változatát sütöttem, amelyet tejérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatnak.

P3315067_kalács2.jpg 

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt

2-3 evőkanál kristálycukor

10 dkg olvasztott margarin

3 dl langyos víz

2 dkg élesztő

csipet só

10 dkg mazsola

1 egész felvert tojás a kenéshez 

Egy nagy keverőtálban elkevertem a lisztet az olvasztott margarinnal, cukorral, mazsolával, csipet sóval, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet, majd lágy kalácstésztát gyúrtam. A jól összedolgozott tésztát meleg helyre tettem és megkelesztettem. Amikor kb. duplája lett a tészta, akkor átdagasztottam, három részre vágtam és egyforma hosszúságú rudat sodortam belőle, majd összefontam.

Egy tepsibe tettem, a tetejét megkentem tojással, aztán meleg helyen kelesztettem kb. fél óráig, majd előmelegített, 180 oC-os sütőbe tettem és megsütöttem a kalácsot.

P3315072_kalács2.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét kalács mazsola tejérzékeny vizes kalács


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr44352439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása