”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.05.13. 12:06 *amari

Akácszörp

Virágzik a bodza és az akác, virágaiból kiváló szörpöt készítettem az idén is. Bodzaszörpöm már készen van, most a fehér akác virágaiból készítettem szörpöt. Elég tömény a szörp, ezért hígítani kell fogyasztáskor.

A fehér akác (Robinia pseudoacacia) virágaiból gyűjtik a méhek az egyik legkiválóbb mézet. Fürtökben lógó pillangós virágaiból én is szedtem egy fél kilónyit a szörphöz.

P5127321_akác.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér akácvirág
  • 2 kg cukor
  • 4 evőkanál akácméz
  • 1 citrom
  • 4 liter forralt víz

Az akácvirágokat leszedtem a fürtről. A citromot alaposan megmostam és karikára vágtam. A vizet felforraltam, hozzáadtam a cukrot és a mézet és addig kevergettem, amíg feloldódott, majd hagytam langyosra hűlni.

Az akácvirágot és a citromot egy 5 literes üvegbe tettem és ráöntöttem a langyos cukorszirupot, összekevertem. Így állt három napig, naponta többször is megkevertem, majd leszűrtem, üvegekbe tettem és légmentesen lezártam. Tartósítószert nem szoktam tenni hozzá, ha jól le van zárva az üveg, akkor hónapokig is eláll. Amikor felbontunk egy üveget, utána hűtőben tároljuk és onnan fogyasztjuk hígítva a szörpöt.

Szólj hozzá!

Címkék: szörp akácméz akácvirág akácszörp fehér akác


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr974505580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása