HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.07.10. 20:00 *amari

Marinírozott pontyszelet

Pár napja az egyik horgász ismerősünktől egy szép, nagy tükörpontyot kaptunk. Egy részéből halászlé készült bajai módra tésztával, a többit rántott halnak készítettem el.

A frissen sült szeletekből alig fogyott a halászlé után valami, így ezekből a darabokból marinírozott halat készítettem, ami férjem egyik kedvence.

P7079805_marinírozott_hal.jpg

Elkészítettem az áztatólevet, amiben hideg helyen, hűtőszekrényben pár napig pácolódtak a halszeletek.

Egy nagy fej vöröshagymát karikára vágtam, megsóztam. Egy tálban kb. 1 liter hideg vízhez 4 evőkanál 20 %-os ecetet kevertem, megsóztam, borsoztam, majd ebbe kevertem a hagymaszeleteket és állni hagytam egy órára, aztán ebbe a lébe tettem a kihűlt rántott hal szeleteket. 2-3 napig lefedve a hűtőben tartottam, amíg összeértek az ízek, a halhús omlós, zamatos lett.

Reggelire, vacsorára kiváló étel, a férjem addig járt rá, amíg el nem fogyott.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ponty bajai halászlé marinírozott hal


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr934643278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása