Pár napja az egyik horgász ismerősünktől egy szép, nagy tükörpontyot kaptunk. Egy részéből halászlé készült bajai módra tésztával, a többit rántott halnak készítettem el.
A frissen sült szeletekből alig fogyott a halászlé után valami, így ezekből a darabokból marinírozott halat készítettem, ami férjem egyik kedvence.
Elkészítettem az áztatólevet, amiben hideg helyen, hűtőszekrényben pár napig pácolódtak a halszeletek.
Egy nagy fej vöröshagymát karikára vágtam, megsóztam. Egy tálban kb. 1 liter hideg vízhez 4 evőkanál 20 %-os ecetet kevertem, megsóztam, borsoztam, majd ebbe kevertem a hagymaszeleteket és állni hagytam egy órára, aztán ebbe a lébe tettem a kihűlt rántott hal szeleteket. 2-3 napig lefedve a hűtőben tartottam, amíg összeértek az ízek, a halhús omlós, zamatos lett.
Reggelire, vacsorára kiváló étel, a férjem addig járt rá, amíg el nem fogyott.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.