A székelykáposzta is olyan étel, hogy nincs hozzá kőbe vésett írás, minden háztartásban más, egyéni módon készítik. Én így:
Hozzávalók:
- 1 kg kockára vágott sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 kg hordós, savanyú aprókáposzta
- 15 dkg rizs
- 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
- 1 kávéskanál őrölt erős paprika
- 1 kávéskanál egész köménymag
- 2-3 darab babérlevél
- só
- tálaláshoz tejföl
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, megfonnyasztottam, majd hozzátettem a kockára vágott sertéscombot és fehéredésig pirítottam. Ekkor hozzátettem a picire vágott fokhagymát, megsóztam, megpaprikáztam, felöntöttem egy fél liter vízzel és 20 percig így főztem. Igazából úgy kezdtem el főzni, ahogyan a pörköltet szoktam készíteni.
A savanyú hordós káposztát még apróbbra vágtam és a 20 perc főzés után hozzákevertem a pörkölthöz, megszórtam az egész köménymaggal, rátettem a babérlevelet, pótoltam a levet és így főztem tovább egy fél óráig. Ekkor hozzákevertem a rizst és készre főztem. A lé szépen elforrt, ill. besűrűsödött a rizstől, nem is szoktam berántani.
Tálaláskor meglocsoltam tejföllel és friss, házi sütésű kenyeret adtam hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.