”Szavazz

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.06. 13:40 *amari

Frankfurti leves

1805. október 15-én készítette el először a bécsi virslit vagy más néven a bécsi-frankfurtit egy Johann Georg Lahner nevezetű bécsi hentes, aminek sikere olyan nagy volt, hogy állítólag még magának II. Ferencnek is a kedvenc ételei közé tartozott.

A bécsi-frankfurti virsli lényege az, hogy két féle, sertés- és marha húsból készül, megfűszerezve, juhbélbe töltve, amit megfüstölnek. Mindezt a www. http://geographic.hu oldalain olvastam.
 
 
Hozzávalók:
 
  • 1/2 kg kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • fél zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 db bécsi-frankfurti virsli
  • köménymag
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál finomliszt 
Egy lábosban összekészítem a metéltre vágott kelkáposztát, a felkarikázott sárgarépát, kis cikkekre vágott krumplit, paprikát, paradicsomot, egészben hagyott vöröshagymát, megsóztam, borsoztam, rászórtam egy kiskanál egész köménymagot, felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte és kb. 20 percig főztem, amíg megpuhult minden a levesben. Ekkor még utánízesítettem, beletettem a karikára vágott frankfurti virslit. Az étolajból a liszttel vékony rántást készítettem, amibe őrölt paprikát is tettem, ezt is hozzákevertem a leveshez és még 5 percig főztem.

2 komment

Címkék: hentes paprika köménymag frankfurti leves kelkáposzta bécsi frankfurti virsli papadicsom johann georg lahner


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr901733989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.02.08. 12:19:51

Majorannával még finomabb. Én répát és krumplit nem rakok bele.

*amari 2010.02.08. 12:30:52

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:
Szeretem a majoranna ízét is, legközelebb kipróbálom azzal. Répa, krumpli marad :)
süti beállítások módosítása