Hozzávalók:
· 1 szép fej karfiol
· 3 dl natúr joghurt
· 1 kávéskanál őrölt fehér bors
· 2-3 gerezd fokhagyma
· só
· 1 tojássárgájával, olívaolajjal, néhány csepp citromlével készült majonéz
A karfiolt rózsáira szedtem és lobogó sós vízben 5 percig főztem, majd leszűrtem, hagytam lecsepegni és kihűlni.
A 3 dl natúr joghurtot elkevertem a majonézzel, megszórtam az őrölt fehér borssal és belekevertem a préselt fokhagymát.
Egy salátástálba tettem a karfiolt, villával apróra törtem úgy, hogy azért kisebb darabok is maradjanak benne, picit megsóztam, ráöntöttem az öntetet, összekevertem és pár órára, tálalásig a hűtöbe tettem.
Önállóan és köretként is fogyasztható.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.